Sunday, January 9, 2011

TUTORIAL cursor comel

Assalamualaikum wbt.

sejak bila ko buat tuto nie ekin ? sekarang laa. hehehe. takda la. 
just buat tuto yang simple-simple je . 

nak cursor kiut macam ekinn tak? sapa nak angkat tangan sat ! hehehe.
actually ramai yang dah tau kan? tapi bagi newblogger ramai yang taktau lagi.*actually aku pun kira newbie jugak baru 3 bulan aktif berblog nie >.< sebab tue aku nak tolong dorang nie haa  >.<



memula korang pegi dashboard . then g kat design . & g add a gadget & choose html la kan.

pastue korang copy code kat bawah & paste kan k?

<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(URL CURSOR KORANG), progress;}</style>

korang boleh pilih cursor kiut kat sini .
yang ekinn highlight kan merah tue korang letak url cursor yang korang pilih k?

ni ada beberapa cursors suggestion dari ekinn. comel-comel punya :D
  •  http://dl8.glitter-graphics.net/pub/699/699258ehqnox0kww.gif
  • http://dl.glitter-graphics.net/pub/1009/1009251ay1ofee7km.gif
  •  http://dl3.glitter-graphics.net/pub/1072/1072993ae0o482nzm.gif


untuk copy code klik ctrl + c okay ?

& last sekali, save & done !

kalau dapat tue bagitau k? kalau tak berjaya, cuba sampai dapat ! sebarang pertanyaan sila komen :)
p/s jangan copy tuto ekinn okay ? if nak jugak bagi credit la kat ekinn, tp bukan topup ! hehe


Dah baca komen, malas komen, like kan ^__^

7 comments:

Komen lah kat sini :)

 
Paparan terbaik di Google Chrome. Template by Ekinn Zhareef