Sunday, February 6, 2011

TUTORIAL buat tab menu blog

Assalamualaikum wbt


tuto nie di request oleh cik fiqa . sebenarnya senang je. mehh kita buat jom.

klik kan gambar untuk pemandangan yang lebih mengancam

mula-mula pergi kat dashboard lepas tue klik new post



bila dah masuk kat situ, klik edit pages pulak



then korang tulis la title tab korang tue & isi-isi kandungan dia la
dah siap, tekan publish page



bila dah tekan tue akan kua nie pulak , korang tick kat blog tabs yer & save , publish lah !



senang jer kan ?

p/s jangan copy tuto ekinn okay ? if nak jugak,bagi lah credit, tapi bukan topup ! hehe
 



Dah baca komen, malas komen, like kan ^__^

9 comments:

  1. ekinn.boleh x kmk share tuto tok kat kwn kmk?rami yg mintak.

    ReplyDelete
  2. ekin.. mun nak polah kedak menu tab kitak camne ah? paham2 lah kitak. susah nak explain hehe :)

    ReplyDelete
  3. akak . nak pa tokk ? apa kegunaannya ? xpaham kmk . :3

    ReplyDelete
  4. camne nak bagi credit?/hehe..sangat membantu..thanx u vm

    ReplyDelete
  5. Hello ekin.. Thanks for your tuto..
    Tp ade g yg jaja xfaham... Huhu.. Camner na letak banyak2 tajuk macam ekin tuh? Bila kita click kat tajuk cth nya : tuto utk membuat tab menu.. Then dia akan kuar yang sepatutnya.. kena pakai url ker ek? Thanks for feedback.. :))

    ReplyDelete

Komen lah kat sini :)

 
Paparan terbaik di Google Chrome. Template by Ekinn Zhareef