Tuesday, January 11, 2011

TUTORIAL centerkan post title & sidebar title

assalamualaikum wbt . 

haaa . arinie ekinn nak buat tuto center kan post title & sedebar title pulak yerrrr .

apa post title ? apa sidebar title ?

*click to enlarge


haaa. dah tau dah ke? meh sini ekinn ajar . hehehe.

first you all gi dashboard , pastue, design , then edit html . click kan expand widget templates .
lepas tue you all carik code nie . klik ctrl + f dengan serentak untuk memudahkan carik code ni ek.

POST TITLE

h3.post-title {
dah jumpa?
& then copy kan code nie
text-align:center;

then pastekan kat bawah kod kat atas tue.




SIDEBAR TITLE

macam kat atas tadi gak, carik kode nie


h2 {
dah jumpa?
& then copykan code code kat bawah nie

text-align:center;


then pastekan kat bawah code kat atas tue k.


siap ! hehehehe. you all preview dulu before save templates k untuk elakkan sebarang error.


kalau dapat tue bagitau k? kalau tak berjaya, cuba sampai dapat ! sebarang pertanyaan sila komen :)


p/s jangan copy tuto ekinn okay ? if nak jugak bagi credit la kat ekinn, tp bukan topup ! hehe




Dah baca komen, malas komen, like kan ^__^

19 comments:

  1. nice!!
    macam mana pula dengan animation sebelah post tu?

    ReplyDelete
  2. wow!jd la...thanks eh untuk tutor tu..=)

    ReplyDelete
  3. hey , jadilaa :D tengs kaka ekinn :D

    ReplyDelete
  4. ekin....yg POST TITLE tu xdk la dia punya code..tp SIDEBAR TITLE tu ada,n dh jd pun...hehe...thnks ekin..kredit utk ekin...hehe

    ReplyDelete
  5. mun template designer gney??..;)

    ReplyDelete
  6. aww.. yg side bar dpt.. tapi title post tu tak dpt p0n?? cmne?

    ReplyDelete
  7. nape takbole erk ? tade berubahan pun .

    ReplyDelete
  8. post title tak jadi laa, sidebar jadi, umm =(

    ReplyDelete
  9. tQ!!! saye dah berjaya buatnya.. tQ for shared diss...

    ReplyDelete
  10. centerkan tittle post tu takjadi laa . yg sidebar jhea yg jadi . sedey :(

    ReplyDelete

Komen lah kat sini :)

 
Paparan terbaik di Google Chrome. Template by Ekinn Zhareef