Monday, January 17, 2011

TUTORIAL tukarkan smiley shoutbox dengan kartun comel

Assalamualaikum wbt

aritue ada orang request tuto nie, so ekinn ajar lah k ? hehehehe.

okay, let start .

  1. mula-mula kena la pergi http://www.shoutmix.com/ buat account kat shoutmix. kalau cbox aku tak tau la yer sebab aku tak guna cbox . pasti semua dah buat kan kan?
  2. okay, bila dah login tue , klik kan smileys .
*click for enlarge


lepas tue korang akan jumpa halaman nie .

*click for enlarge


dekat new tue korang masukkan url gambar kartun yang korang nak guna.

dekat code tue pulak, pilih smiley yang korang nak guna untuk kartun yang korang nak tue.

dekat optional tue, untuk word. faham tak ? example, kat optional korang tulis "singgah"
so lepas tue keluarlah kartun yang korang nak pakai tue. yang tue tak payah guna code smileys.

korang boleh pilih kartun comel-comel dekat
Glitter graphics
Photobucket


lepas tue save setting & siap !

ada sebarang pertanyaan sila komen yer !

kalau berjaya tue, bagitau yer ! lau tak berjaya, cuba sampai dapat !




p/s jangan copy tuto ekinn okay ? if nak jugak bagi credit la kat ekinn, tp bukan topup ! hehe


Dah baca komen, malas komen, like kan ^__^

9 comments:

Komen lah kat sini :)

 
Paparan terbaik di Google Chrome. Template by Ekinn Zhareef