Monday, February 28, 2011

Tips dapatkan ramai follower

Assalamualaikum wbt


uik. lama sungguh rasanya ekinn tak update entry kan ? update pun pasal contest jek. bosan laaa.
ala ala. jangan la bosan dulu, meh sini ekinn kongsi tips macam mana nak dapat ramai follower ikut cara ekinn.

ekinn actually, dah lama buat blog. setakat ini blog ekinn ada 3 dengan 3 emel yang berbeza. wahh. banyak nye ! saja je. first blog, buat masa penghujung tahun 2009. tapi masa tu tak pandai nak berblog nie. blog tu pun sekarang ekinn tak pakai. second blog ekinn buat tahun lepas dalam bulan 5 tapi privacy . & then bulan 10 tahun lepas jugak ekinn ingat nak buat blog yang baru lagi untuk dikongsikan ngan kawan-kawan then wujud lah blog yang sekarang nie.

yeayeaahhhh ! even ekinn buat blog bulan 10, tapi ekinn tak kesah pun ngan blog ekinn masa tue, tak reti nak design blog pun. lepas tue bulan disember 2010 baru ekinn aktif berblog nie. masa tue ekin masih bodo-bodo je nak berblog, tak reti nak dekorasi kan blog ni ha. lepas tue sis ninie ada la bagi link satu blog yang buat tutorial. start masa tu lah ekinn aktif !



hai ekinn,mana tips nya? bosan la dengar kau merepek nihhhh T____T
kalau ikutkan bulan 12 sehingga sekarang baru 3 bulan ekinn aktif berblog kan ? tapi follower dah ramai. ( ramai lah sangat, tak sampai beribu rayban pun T______T )
dulu ekinn pun sedih sebab tak banyak follower, yang ada pun belasan je.


mana tips nya?
sabar. jangan lah marah kay ? heheehe.
nie cara ekinn yer. ekinn berkongsi ngan korang semua . V("_") peace !


first, kena la rajin blogwalking aka BW . bila korang dah singgah blog blogger lain, baru la blogger lain tahu kewujudan blog kita . betol tak ? tinggalkan jejak kat shoutbox diorang. kalau tak ada shoutbox, komen je la kat entry diorang .


second, rajin kan lah tangan tue menekan button follow okay ? kalau korang tak follow blog lain, orang pun malas nak follow blog korang. then bila dah follow tue, inform la kat tuan blog tue. lepas tue bagitau la yang korang dah follow, "if mind, follow back" . cakap camtue je. ayat ekinn tue. hehehek. tapi macam mana dorang tak follow balik? tue terpulang kat diorang korang teruskan lah usaha korang follow, mesti korang pun dapat ramai follower !


third, bw dah, follow dah. apa lagi ? haa. entry korang la. entry korang mesti lah best. tak terlalu serius & tak terlalu merapu. selitkan sedikit unsur lawak . entry korang mestilah menarik untuk dibaca. padat & menarik. ( entry ekinn pun bukan nya best ). tapi kita boleh perbaiki mutu penulisan blog kita.


fourth, design blog korang mestilah menarik. eikkkk. kenapa pulak ? sebab kita nie kan manusia. suka benda-benda yang cantik, menarik tertarik deboom kan ? bila blog kita nampak menarik & cantik, mesti orang nak follow ^_____^


fifth, ekinn pun tak tau dah. hehehehe, tue je yang ekinn buat. tapi kan kan ? kalau ramai follower pun tapi tak ada yang baca entry n komen entry mesti sedih kan ? kita kena update cara kita berblog ^_____^



okay, tu jer . ingat ! ekinn bukan nak kejar populariti. sekadar nak berkongsi sahaja .
Dah baca komen, malas komen, like kan ^__^

22 comments:

  1. ekin..ada lagi ke-enam..kena rajin bukak blog..kalo xbukak blog..macam mana nak BW..hahaha..(pendapat merepek) :)

    ReplyDelete
  2. kacak oww blog ktk,kdak ney ktk molah?? aja secara private luk cik ekin . hehe .

    ReplyDelete
  3. kmk pun bok jk pndey.hehe .mun mok aja f2f bok dpt. ssh gegilak ehhh. kmk try2 jk mrek hehe.

    ReplyDelete
  4. best entri tokk. makseh yaww. peace~ :)

    ReplyDelete
  5. makin lamak kita berblog, makin kurang rasa excited mok kumpul follower. rasa nak dapat komen banyak2 kat entri lebih melampau-lampau gik. hehe. :)

    ReplyDelete
  6. bena padah ktk. bukan senang maok naip entry yang orang maok baca oh ? T____T

    ReplyDelete
  7. Nelly baru nak masuk 3 bulan aktif bulan 3 ni ..

    ReplyDelete
  8. ehehe. okay la tue nelly. teruskan usaha berblogging. chaiyok !

    ReplyDelete
  9. tips yg bguss..
    samelah mcm SCC buat..

    cume lately,SCC da xde mse nak BW..huhuhu

    ReplyDelete
  10. tips yg agk bagus..sy da 4low..if mind, 4low back..hak69..copyrte..hehe.=)

    ReplyDelete
  11. idk who u r..but thanks~...XD...tumblr same je ngn blog kan?..XP

    ReplyDelete
  12. gud info!!! i dah follow u dah!

    ReplyDelete
  13. i dah follow u.. thanks for the tips dear..

    ReplyDelete
  14. mmg lawa lah belog ni . cemburu pun ade ni hehe ;)

    ReplyDelete
  15. sy dah follow u, "if mind, follow back" he3...sy newbie dlm berblog nie.....follow back ok...

    ReplyDelete
  16. bagus juga ade tips mcm ni..tq...

    ReplyDelete

Komen lah kat sini :)

 
Paparan terbaik di Google Chrome. Template by Ekinn Zhareef