Wednesday, March 2, 2011

AKU MMG GILA TRAFIK ! SO WHAT ??

Assalamualaikum wbt. 

dari malam tadi dah tengok segmen ni , nak join tapi bersyarat masa tue. ekinn tak layak ^____^ & pagi tadi dia buat lagi now ekinn join !



bermulah kisahhhh. 
dulu masa ekinn form 2 - 3 memang nakal . tak ada lah nakal giler-giler ! ekinn berkawan dengan orang yang tua dari ekinn jek. tak tau kenapa . lebih selesa kot. dah tue, emur baru jer 14 15 macam tue ka, mana ada parent suka kalau anak perempuan diorang asyik keluar ngan member. tapi aku langsung tak peduli. biar lah. masa tue dalam kepala aku, aku dah besa , aku dah sekolah menengah. aku boleh buat apa yang aku suka.
so, aku ngan member aku nie selalu la lepak depan umah, jalan-jalan kampung time memalam. ( kalau kat kl tak ada orang kisah pun kan ) tapi kalau kat kampung mesti lain . orang tak suka. tapi geng-geng ekinn suka jalan malam. balik tak ada lah aher sangat. 

sampai lah satu musim nie kitorang suka mandi sungai. ekinn kan sekolah asrama masa tue,kalau ekinn balik kampung jek hujung minggu mesti diorang ajak ekinn mandi sungai. even kitorang ni tak pandai berenang T___T . sungai kampung ekinn bukan macam sungai congkak  tu. sungai kitorang tue, sungai rajang yang dalam giler-giler bila air pasang, arus yang deras. ayah ekinn memang langsung tak kasi ekinn mandi sungai. sebab apa? sebab ekinn tak reti berenang. tapi semangat berkawan, ekinn mandi jer tanpa pengetahuan ayah ekinn. even ayah ekinn ronda-ronda tempat ekinn mandi tu pun ekinn sembunyi bawah jambatan. tak ke gila nama nya tue? 

sampailah suatu hari masa tahun baru cina 2006, bertarikh 29 januari. kitorang mandi lagi. ari tue ri ahad. lepas jalan umah membe cina, ekinn dengan sorang member ekinn cadang nak mandi sungai. yang sorang lagi, tak mau. tapi last-last dia mau jugak . bila kitorang tengah syok-syok mandi tetiba je denga suara membe ekinn tadi menjerit, masa tu ekinn kat depan then toleh belakang tengok member yang memula tak mau mandi tadi terjatuh kat tempat dalam. ( kitorang mandi kat tangga je sebenarnya ) ekinn memula ingat tu gimik je ( boleh plak piker camtue ) lepas tue ekinn tengok bebetul, rupa nya betul-betul. tapi dah terlambat. kitorang dah tak nampak dah member ekinn tue, ekinn ngan member sorang tadi tue terus berlari mintak tolong orang kampung. dalam masa sekejap je, jeti tue dah penuh, tapi member ekinn tak di jumpai jugak T____T 

selepas sejam lebih macam tue baru orang jumpa dia, masa tue dia dah nyawa-nyawa ikan. dalam masa yang sama ekinn menangis bagai orang gila dah. dalam hati kata harap-harap dia hidup. ekinn kejar diorang bawak member ekinn tadi sampai dekat persimpangan ekinn pengsan. bila dah terjaga balik, mak member ekinn yang lemas tadi ajak gi umah dia cari ic ngan batik lepas. masa tu ekinn tak faham. ingatkan dia masih hidup lagi. 
bila member ekinn sorang lagi bagitau yang dia dah tak ada, masa tu Allah swt je yang tau. bayangkan tiap hari jenjalan sama, mandi sungai sama-sama, tiba hilang macam tue je.

dah jadi kes macam tue, terkantoi lah ngan ayah ekinn yang ekinn mandi sungai. tapi ayah ekinn tak marah. dia faham situasi emosi ekinn masa tue. ( tue la tak dengar nasihat orang tua ) . sampai sekarang ekinn rindu lagi ngan arwah. sayang sangat kat dia. dah anggap dia macam kakak dah.  AL-FATIHAH buat arwah. semoga arwah di cucuri rahmat.






Dah baca komen, malas komen, like kan ^__^

8 comments:

  1. erk sedihnye mmb meninggal :(
    so far alhamdulillah mmb2 lyeah sihat walafiat. takmo la diorang pergi dulu :( amin~~

    ReplyDelete
  2. skang baru leh join segmen ek..hehehhe.. :P

    yelar ekin..dengar ckp parents!!!aip2!!huhuhu

    ReplyDelete
  3. salam takziah utk member.

    wah...giler trafik ni..hehe..
    jom sama-sama tambah trafik...
    happy blogging.


    BLOG HAZMIN

    ReplyDelete
  4. lyeah : betol tue. mmg sedih. depan mata plak T__T

    apisv : thanks

    cik bam bam syg : tau takpe. hehehe

    hazmin : thanks. ekinn nak terjah sane plak ^___^

    ReplyDelete
  5. al-fatihah

    saya dah follow sini ;0

    ReplyDelete
  6. salam kenalan...meh folow saye puloks....hehe

    ReplyDelete

Komen lah kat sini :)

 
Paparan terbaik di Google Chrome. Template by Ekinn Zhareef