Monday, March 7, 2011

Re-entry : Bukan aku tak sedar diri

Assalamualaikum wbt .

p/s aik. kenapa ekinn re-entry balik entry nie ? tak ada idea dah ke ? ( tak baik berprasangka tau ) nak tau apa? sebab ada lagi yang kata ekinn nie tak sedar diri. hahahha. tak sedar diri apa nya ? meh baca lagi entry nie. 

cam sedeh jek topik entry aku kali nie kan ?
hahaha. sebenarnye takde papa pun. nie aku nak bagitau korang, aritue, aku komen adek aku rafie punya fb, aku kenakan dia. (jangan ikut aku, aku bukan kakak yg baik. LOL) . pasal bahasa la. apa lagi if bukan melayu sarawak plus melayu semenanjung ! hahahaha. dia post kat wall dia camnie .

klik untuk tumbesaran yang besar punya ! ( jangan lucah-lucah tau ! )

kan kan? bertuah punya adek . (dia pun bukan adek yang baek.) hahahaha . bukan aku tak sedar diri. apa yang aku post kat blog aku nak semua orang boleh paham ngan boleh baca tak kira orang sarawak ke,sabah ke, semenanjung ke. kita kan 1 MALAYSIA kan ? Yes, Im universal. aku rasa semua blogger sarawakian mostly post guna bahasa malaysia kan ? walaupun ada yang guna bahasa sarawak, i support okay ! kita orang sarawak bukan hidup atas pokok kan? atleast ada jugak blog :D 



UNIVERSAL ? KENAPA TAK PAKAI BAHASA ENGLISH JER ?
boleh, kalo aku nak post bahasa omputeh nie. tapi nanti korang paham tak? *seriously, aku punya english broken. kalo sikit-sikit boleh la. if tok ayat yang complicated, camner aku nak tuka english ? kang aku guna english hantam korang gelak sebab english aku tunggang-langgang ! hahahhaha . spm aku memang kredit english, tapi bukan A1 okay . so better, guna bahasa malaysia bahasa kebangsaan kita ! aku tak lupa bahasa ibunda ku bahasa melayu sarawak . 

kamek tok orang sarawak . ukan orang lepeh . giney-giney sikda lupak ngan tempat asal kamek eh :)

tue jerlah kot entry aku kali nie . lagi pun aku baru balik kelas terus update blog. haha. baju pun tak tuka lagi nie * tue pun nak bagitau ke ekin ? ( lantak aku la ) . hehhhhhhh. merepek jer aku nie .
k lah. thanks for reading okay kawang-kawang ! 
  


Dah baca komen, malas komen, like kan ^__^

2 comments:

  1. nak cakap bahasa sarawak jugaaa..tapi tak ngertik nanti kamu baca!hahahahha.. :P advance sgt!kekekek

    ReplyDelete
  2. hahha. takpe2. boleh blajar la cb ! hehhe. ekinn ada kot buat entry belajar bhsa sarwak ! hehehe

    ReplyDelete

Komen lah kat sini :)

 
Paparan terbaik di Google Chrome. Template by Ekinn Zhareef