Saturday, April 23, 2011

TUTORIAL background sidebar title

Assalamualaikum wbt


tuto ni di request Jasmin Ibrahim . okay. kita mula ya anak-anak . hehe

firstly macam biasa korang gi design >> edit html >> tick expand widget template 

lepas tue korang carik code ni

h2 {

dah jumpa ?

tak jumpa ? cuba code ni pulak .

.sidebar h2 {

dah jumpa ?

bila korang scroll bawah sikit korang akan jumpa color:$sidebarcolor;

then copy code kat bawah ni

 background: url("URL GAMBAR");repeat ;

paste code yang korang copy tadi dekat bawah color:$sidebarcolor; tadi.

lepas tu, preview . bila dah okay, save & done.

 kalau korang taknak guna gambar, nak guna color je, buang code url("URL GAMBAR"); 

lepas tue ganti dengan code color yang korang nak
p/s kalau jadi bagitau ye, kalau tak jadi pun bagitau jugak.



Dah baca komen, malas komen, like kan ^__^

9 comments:

  1. JADI la ekinn!!!!!!!!!!!!!! thnks yer...tp awt tulisan kecik ek????? cm x comey jer....huhuhuh

    ReplyDelete
  2. jasmin : tulisan bole adjust kat font-size: px you nak :D

    ReplyDelete
  3. takde pon kod nie --> color:$sidebarcolor;
    ;(

    ReplyDelete
  4. xjumpe .sidebar h2 { just jumpe .sidebar .widget h2 {

    ReplyDelete
  5. kenapa tak jumpa code color:$sidebarcolor; tu ekk? alaaa. :'(

    ReplyDelete
  6. wannur azlina: yang tue la.sbb laintemplate, lain codenye

    ReplyDelete
  7. x boley pown..dier kuar yg asal jerk:(

    ReplyDelete

Komen lah kat sini :)

 
Paparan terbaik di Google Chrome. Template by Ekinn Zhareef