Friday, July 1, 2011

TUTORIAL content tak lekat dengan background blog [ Denim ]

Assalamualaikum wbt.


pagi buta ekinn ingat nak buat tuto lagi. hehehe.

tahu tak content tu apa? meh sini tengok gambar nie.


yang kotak putih tempat sidebar n entry semua tue content la. *napa susah sangat aku nak terangkan nih?*
sebelum ni ekinn buat tuto tukar background je kan? tapi background tue kalau korang scroll bar b/ground korang lekat ngan content kan? yang ni tuto supaya background tu tak lekat ngan content.

okay kita start ea, macam biasa gi design >> edit html >> tick expand widget template >> tekan f3 search code ni body {

dah jumpa?

copy code ni pulak

background-attachment: fixed;

paste kan kat bawah code ni. background:url("code url background korang tue");

preview, kalau dah okay, save& done !


Dah baca komen, malas komen, like kan ^__^

0 orang suruh ekinn diet:

Post a Comment

Komen lah kat sini :)

 
Paparan terbaik di Google Chrome. Template by Ekinn Zhareef