Tuesday, November 23, 2010

Experience di bilik bedah .

assalamualaikum wbt .
ni second entri for today. rajin i update blog arinik eh . hahaha.

aritu masa praktikal kat HOSPITAL DARO,SARAWAK, i dapat chance sekali tengok orang g OT @ operation.
punya lh happy dapat chance yang jarang orang dapat sebab limited tau student boleh tengok doktor bedah-bedah orang neh . berasa untung je dapat tengok. bes sangat-sangat.
mesti pakai baju OT kalau nak tengok taw . ngan ada scarf kepala khas .
tapi yang ruginya kitorang takboleh ambik gamba tengah dorang wat pbedahan tue.
tapi, gamba selesai OT adalah. gambar kat bilik OT. okay la tue . hehehe >.<
masa tue pembedahan untuk "iliac fosa" . buang nanah kat colon orang tua tue kot. kat area perut dia.
patient tu cakap perut dia belubang seminggu before dia pi hospital. mula-mula taksakit, lepas beberapa hari baru sakit. doktor cakap ada pus (slough) tue kot spelling dia. lupa la. banyak sangat makan sup semut. haha
memang best la experience neh, tengok doktor operate perut dia . doktor korek perut dia nak buang "pus" macam korek perut ikan jer. cam mama kita buang perut ikan. macam tue lah.lepas tu doktor jahit perut dia ikut lapisan perut kita. jahit tue yang lama . kitorang yang berdiri tengok pun lenguh kaki.
lau da chance lagi, i nak tengok lagi lah. CONFIRM. nanti habis study neh, nak apply OT NURSE . besttttt >.<



                                        
                                                          PICTURE KAT OT ROOM


peace yaww ! 


pose lebeh ckit . hahaha >.<


kitorang ngan staff nurse .


masa neh dorang suma amik pic aku.
taktau nak tengok hp sapa. haha.


rocka bebeh ! rawr !


muka penat berdiri . haha.



picture ni ekslusif taw. i tadak letak dalam fb. dalam blog jek.
experience bestttt masa postingggggg :)

sekian untuk second entri today.
.
.
.
.
Lots of love, Ekinn Zhareef .
Dah baca komen, malas komen, like kan ^__^

4 comments:

  1. wahhhh. bestt aihhh. bkn salu org dpt pengalaman dak ya bah. len kali boh lupak share2 cita nya kt speta ya k. ;D

    ReplyDelete
  2. nang besttt bah sys. nyalah. aok. kelak2 mun da experience nok bestt mek share ctok gik. hehe. da cgek kmk xtulis sia. time mula patient ya dtg nak, cirit2 nya kat counter. ya kmk x tulis. p nang lawak time yaa. haha

    ReplyDelete
  3. yarabbi..
    mun kmk dah leput nangga kin eh..
    gelik aih ngn darah+_+

    ReplyDelete
  4. hhahaha. nasib ktk x ambik medical pun.
    p bes ba ngga perot orggg. hehehee:)

    ReplyDelete

Komen lah kat sini :)

 
Paparan terbaik di Google Chrome. Template by Ekinn Zhareef