Tuesday, December 14, 2010

Bukan aku tak sedar diri .

Assalamualaikum wbt .

cam sedeh jek topik entry aku kali nie kan ?
hahaha. sebenarnye takde papa pun. nie aku nak bagitau korang, aritue, aku komen adek aku rafie punya fb, aku kenakan dia. (jangan ikut aku, aku bukan kakak yg baik. LOL) . pasal bahasa la. apa lagi if bukan melayu sarawak plus melayu semenanjung ! hahahaha. dia post kat wall dia camnie .

if u all nak baca, klik kan jer .

kan kan? bertuah punya adek . (dia pun bukan adek yang baek.) hahahaha . bukan aku tak sedar diri. apa yang aku post kat blog aku nak semua orang boleh paham ngan boleh baca tak kira orang sarawak ke,sabah ke, semenanjung ke. kita kan 1 MALAYSIA kan ? Yes, Im universal. aku rasa semua blogger sarawakian mostly post guna bahasa malaysia kan ? walaupun ada yang guna bahasa sarawak, i support okay ! kita orang sarawak bukan hidup atas pokok kan? atleast ada jugak blog :D 



UNIVERSAL ? KENAPA TAK PAKAI BAHASA ENGLISH JER ?
boleh, kalo aku nak post bahasa omputeh nie. tapi nanti korang paham tak? *seriously, aku punya english broken. kalo sikit-sikit boleh la. if tok ayat yang complicated, camner aku nak tuka english ? kang aku english aku hantam korang gelak sebab english aku tunggang-langgang ! hahahhaha . spm aku memang kredit english, tapi bukan A1 okay . so better, guna bahasa malaysia bahasa kebangsaan kita ! aku tak lupa bahasa ibunda ku bahasa melayu sarawak . 

kamek tok orang sarawak . ukan orang lepeh . giney-giney sikda lupak ngan tempat asal kamek eh :)

tue jerlah kot entry aku kali nie . lagi pun aku baru balik kelas terus update blog. haha. baju pun tak tuka lagi nie * tue pun nak bagitau ke ekin ? ( lantak aku la ) . hehhhhhhh. merepek jer aku nie .
k lah. thanks for reading okay kawang-kawang ! 
.
.
.
.
lots of love, Ekinn Zhareef .




Dah baca komen, malas komen, like kan ^__^

2 comments:

  1. haha..aok..mena ya deng..
    kwn blogger kta bkn rh swak jk..
    org lepeh pn da juak bh..hee :)
    yerr.ada gik kmk mnyelit..ehehe..
    so..1 malaysia.ngee

    ReplyDelete
  2. aok kak :D . hehhe *sory late. bok sedar ktk coment . hehehe. nyalah orang lepeh pun byk, gikpun senang org maok baca kta pun entry mun k melayu bena nak? heheh .

    ReplyDelete

Komen lah kat sini :)

 
Paparan terbaik di Google Chrome. Template by Ekinn Zhareef