Thursday, December 16, 2010

Jom buat cupcake !

Assalamualaikum wbt .

arini aku nak share satu resipi nie. hehehe. masa aidilfitri aritue semua nak buat cheese cake kan ?
so, aku bukan nya nak bagi resipi cheese cake. tapi CHEESY CUPCAKE ! weeee~


Bahan-bahan (12-15 bji)

  • 200g tepung gandum
  • 150g mentega
  • 150g gula kastor
  • 2 biji telur
  • 60g cream cheese



Cara-cara

  • pukul gula & mentega hingga kembang , lalu masukkan telur sedikit-sedikit sambil dipukul terus . masukkan pula tepung sedikit-seidkit sambil dikacau dengan senduk sehingga rata.
  • selepas itu, masukkan ke dalam oven dengan suhu 180 celcius .

Ising cheese
  • 125g cream cheese
  • 3 sudu makan butter
  • 2 cawan gula aising

Cara-cara
Pukul cream cheese & butter sehingga sebati, selepas itu masukkan gula aising dan gaul sehingga sebati. dan akhir sekali. sapukan atas cupcake yang telah siap dimasak.



sangat senang, ringkas ngan simple je kan ? bahan pun tak banyak, tak ambik masa yang lama . 
if u all ada masa tue, dipersilakan mencuba yer :D 
aku dapat resipi nie dari member aku fiqah aka amoy >.< thanks amoy .

SELAMAT MENCUBA !
.
.
.
.
lots of love. Ekinn Zhareef .

Dah baca komen, malas komen, like kan ^__^

0 orang suruh ekinn diet:

Post a Comment

Komen lah kat sini :)

 
Paparan terbaik di Google Chrome. Template by Ekinn Zhareef