Wednesday, December 22, 2010

Jom jadi kanak-kanak !

Assalamualaikum wbt .

dulu kan masa kanak-kanak banyak lagu-lagu yang best-best kita nyanyi kan ? gehehhehe. banyak kan lagu kanak-kanak kita, ada yang sampai ke hari nie kan ? lebih-lebih lagi masa tadika. before balik mesti nyanyi lagu dulu ! besttttt . kiudddd jer. *perasan LOL.  haaa. dulu aku selalu nyanyi jugak taw !



NIE LA ANTARA LAGU YANG FAMOUS MASA ZAMAN KANAK-KANAK AKU :]


pen merah pen biru, u marah i LOVE u  >.<
*biasanya if gadoh ngan kawan-kawan mesti nyanyi lagu nie nak pujok balik. gehehehe. lawak betoi ! boleh    tak if aku nak tuka lagu nie? "pen merah, pen hitam, u marah, i hantam ! hahahahha ( lagu ke nie ?)




air pasang pagi surut pukul 5, emak bangun pagi siram pokok bunga, pokok bunga melur tanam tepi kolam, itik bertelur ayam mengeram :)
*masa tadika selalu nyanyi lagu nie. hahahhaaha .




assalamualaikum, kom apa, kombet, bet apa bet tol, tol apa tol lak, lak apa laci, ci apa cicak, cak apa cawan, wan apa, one two three four five six seven eight nine ten, ten apa tembak, mbak apa, mbak duit duit apa, duit palsu, pasu apa pasu bunga , bunga apa bunga raya, raya apa raya haji, haji apa ? *sambung lah sendiri ;]
*yang maen tepok tangan n geng hehehe. besstt taw ! hahaha .




*lagu nie pulak paling spesel taw ! gelak sama-sama n geng geng tadika . jom nyanyi sama-sama !



Twinkle, twinkle, little star,
How I wonder what you are.
Up above the world so high,
Like a diamond in the sky.
Twinkle, twinkle, little star,
How I wonder what you are!

When the blazing sun is gone,
When there's nothing he shines upon,
Then you show your little light,
Twinkle, twinkle, through the night.
Twinkle, twinkle, little star,
How I wonder what you are!

In the dark blue sky so deep
Through my curtains often peep
For you never close your eyes
Til the morning sun does rise
Twinkle, twinkle, little star
How I wonder what you are

Twinkle, twinkle, little star
How I wonder what you are 








DAH , CUKUP LA TUE . hahahha 4 lagu cukoplah. korang pulak apa?
teringat betol la kan zaman kecik-kecik dulu. kuat merajok lah, maen masak-masak la. maen anak patung lah.
macam-macam je kan . kenangan betoi kan ?

rasa nak gi zaman kecik-kecik pulak dah aku nie. hahahha >.<


okay lah yer, thanks for reading.

lots of love, Ekinn Zhareef .
Dah baca komen, malas komen, like kan ^__^

2 comments:

  1. kitak rasa urang sjung tauk sik laguu nak kom apa kombet... hahaha... nang best zaman kita kecik dolok ooo... miak kinek tok neyda gago suma ya bah...

    ReplyDelete
  2. sik cdak tauk eh.haha . lantak cdak lh. ha3.aok. nang bestttt ;]

    ReplyDelete

Komen lah kat sini :)

 
Paparan terbaik di Google Chrome. Template by Ekinn Zhareef