Monday, December 27, 2010

PERANGAI PELIK YANG KITA TAK SEDAR .

Assalamualaikum wbt .

haaa. korang perasan tak perangai pelik yang selalu korang buat seharian tanpa korang sedar ? 
aku pun baru jer perasan . tersenyum sorang aku bila aku pikerkan balik. hahaha. nak tau apa perangai pelik kita? jom tengok !




korang perasan tak if tengah korang tengah nak tuka channel tv guna remote, remote tue habis bateri,tapi  korang still jugak nak tekan remote tue nak tuka channel kan kan? tekan kuat-kuat pulak tue. dah tau takde bateri, takyah la nak tekan-tekan lagi. haha. aku pun include tau. haha.





haaa. yang nie aku rasa aku pun salu buat, haha. if hujan kan.
mesti la kita nak carik tempat teduh . lepas tue kita berlari dengan tangan tutup kepala ngan tunduk bawah, sebab taknak kena hujan, tapi tutup macam mana pun guna tangan confirm kena hujan jugak, baik tak payah. hahaha. tangan kita bukan nya payung. hehehe . kan kan? 



nie yang mak kita salu buat . haha. if mak kita tengah masak then gas habis,. mesti mak kita still jugak nak on balik dapur gas tue kan kan? mak ekin salu cam tue. 
"mak, dah habis gas tue, dah ler. beli je lah tong gas baru, takyah nak try beribu kali"
tue aku salu cakap kat mak aku. hahahaa. 




tue jerlah yang aku perasan setakat nie, but aku rasa banyak lagi perangai pelik kita yang kita tak sedar kan kan? bila kita tersedar mesti senyum sorang punye. hahahha. 

okay lah, thanks for reading .


lots of love, Ekinn Zhareef



Dah baca komen, malas komen, like kan ^__^

12 comments:

  1. haha paling sokong yang part hujan ya.. yang lain..saja mok try..ney tauk rosak ka apa..haha

    ReplyDelete
  2. kak vi : hahaha. aok. tp mun rusak pn, gk maseh juak mena nekan2 nak? hehe

    ReplyDelete
  3. hehehe kekadang mak sy pggil sy jakun

    ReplyDelete
  4. me : hahhaha. laaa. cian nyee. tkene ngan mak pulak. hehe

    ReplyDelete
  5. haha btol2 yg hujan 2.. pengai pelik tp nk jgk kita berteduh dekat bawah tgn..haha eh ada masa follow lah saya blik ;)

    http://shazwanieybubblebloggie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. ade lagi satu. kalau internet connection takde, nak jugak bukak browser! haha

    ReplyDelete
  7. betol3. nak harapkan mgic la kunun nye. hahah

    ReplyDelete

Komen lah kat sini :)

 
Paparan terbaik di Google Chrome. Template by Ekinn Zhareef