Tuesday, April 5, 2011

Masakan kampung memang feveret Ekinn Zhareef

Assalamualaikum wbt

dengan semnagat kerinduan masakan ayah dan mak ekinn, ekinn gagah kan jari menaip entry ni. hahhahak. intro merapu, jangan baca. 

alaa. tapi sumpah ekinn rindukan masakan ayah & mak ekinn tau ! terutama ayah ekinn. eikkkk. kenapa pulak ayah? bukan mak? sebab ayah ekinn tukang masak. hehheek. air tangan ayah memang sedap. tapi tak bermakna  masakan mak ekinn tak sedap. memandai je korang buat andaian, sepuk baru tauuu. *perasan kuat. 

kitorang housemate sekarang rajin dah masak kat umah. siap sorang 1 lauk. banyak laukk maaa. lagi manyak lagi maguss maaa. lu talak jeles ka?


nie lah lauk kitorang masak . amacam, ada yang dah telan air liur tak?, ke meleh air liurrr. pi lap cepattt. ada sayur campur, sambal belacan, bendi & kobis untuk di ulam n sambal belacan, udang goreng basah, & lastly sambal belacan lobak masin. fuhhhhh. sedapppp tau semua masakan ni. sepinggan tak cukup, mesti nak 2 pinggan jugak kena balun ! 

meh sini ekinn nak tanya, agak-agak korang lah kan, mana satu lauk ekinn yang masak ? 


yeah betolll tekaan anda semua. udang ni ekinn yang masakk. mesti lah korang tau kan. dah ekinn letak gambar ni terpacak kat sini. hehe. btw, nampak sedap tak? sedap tau ekinn masak. hehe *angkat bakul sendiri sampai bakul pecah nie. hehehek. 

aritue nampak kat blog kak yann, ada umai, alaaa rindu la nak makan umai buatan ayah. T____T . ekinn tak reti buat umai. bukan tak try, ada try tapi umai tu jadi tak macam umai dah. so saddddd T____T

btw, tak apa lah. raya nanti balik nak suruh ayah buat umai & masakan lain. huhuhu. boleh jadi bigbos. hahaha. *ketawa setan

okay lah, pergi lap air liur korang yang dah meleleh tue ek. ekinn nak tengok TV 3. ^_____^



Dah baca komen, malas komen, like kan ^__^

14 comments:

  1. terliur la..
    huhukk..
    nk ckitt..
    =)

    ReplyDelete
  2. cik ezy : pi lap. sediakan towel sebelum baca. hehek ^___^

    ReplyDelete
  3. nabila laa : jom makan ! hehe :P

    ReplyDelete
  4. oh tidakk..hehe..
    kmk diam belawei ri ya...bnyk alu jk udang aie..
    puass mkn.hehe :)

    ReplyDelete
  5. solehah : yohhh. bes lalu. kat ctok jarang kmk makan udang. mahal eh. mun balit kpg bok salu keman udang. bapak salu beli.

    jeles n ktk puas makan udang ^___^

    ReplyDelete
  6. lauk kampung ! mmg feveret ! sedap nyerr...terkeliur bile tgok gambar2 tu :P

    ReplyDelete
  7. liena : sama lah kita, lauk kampung lagi sedap lagi dr lauk bandar kan ? hehhee

    apa lauk bandar eh?

    ReplyDelete
  8. UDANG! paling tak boleh menahan!!! hiks

    ReplyDelete
  9. kak sarah : nape kak? dah tliur ek? hehehe ^___^

    ReplyDelete
  10. pergh!! ada ulam ya tam memo xtahan. p memo pantang makan udang, belacan pun sama. cuma belacan jak xpat tahan. heheh. :) mkn ikit k ilang punik, mun ndak, ada berbedah gik mata kelak. :)

    ReplyDelete
  11. memo : yerrrrr. ktk allergic udang kah ? bah. kenak berbedah indah lah? *poret hahhaa

    ReplyDelete
  12. kmk alergik. ada nk tumbuh dibah mata. kat kelopak. kedak pitan. p xpande surut2. so, bedah. 3x. kat kelopak mata. pas dh bedah, makan gk kerang, kemban mata knek2 ya. nsib time ya ada duit beli ubt klinik. mun dak, thn jak mata kembang. belacan mek makan jak. pp rengat da jerwat, ntam jak la. :)

    ReplyDelete
  13. memo. yohhh. bahaya juak eh.nok nyaman2 ya ktk alergik indah. syg lalu. kmk xda alergik k makan. tp kmk demand . hehheek

    ReplyDelete

Komen lah kat sini :)

 
Paparan terbaik di Google Chrome. Template by Ekinn Zhareef