Thursday, May 19, 2011

Makan itu hobi aku

Assalamualaikum wbt

hari ni OSCE. tau tak korang osce tue apa? osce tu ujian amali untuk procedure nursing yang kitorang belajar. then hari nie ekinn kecewa sangat-sangat la. sebab procedure senang je pun. dan disebabkan kan itu 5 markah hilang camtu je . malas nak cite. sidehhh banget sih T___T

*okay, ni bukan muka sedeh. 


disebabkan kekecewaan melampau yang tinggi melangit sehingga menebusi atmosfera bumi (okay, perumpamaan yang over), aku lepaskan geram dengan makan banyak-banyak hari ni. hari ni hari menternak lemak untuk perut kesayangan ni. setakat ni dah makan 3 pinggan nasik. tak tau lagi tengah malam nanti. mana tau, karang tambah lagi. hihi ^__^


niat di hati sebenarnya nak diet
aritu semangat betoi ekinn nak diet haaa. tu diaaaa. tapi tapi tapi, ekinn terpaksa mengalah dengan makanan . pantang tengok makanan sedap, mula-mula niat nak merasa je.tu hang kata nak diet ? hahha. baik hang puasa je. *puasa pun bukak puasa melantak jugak. hehe.

merasa apa nya sampai setengah pinggan aku balun. haha

tu la pasal. kata diet, tapi still kuat makan jugak. susah-susah. nak buat camane selera dah makan. kita makan untuk hidup bukan hidup untuk makan,kita hidup untuk makan, bukan makan untuk hidup kan ? V("_) tak dinafikan aku memang suka makan, mulut nie kalau tak mengunyah, payahhhhhh. 


dah tau kuat makan, nak diet jugak
laaaa. kecik ati sekecik kuman awok tau kome cakap macam tue. okay, ekinn tau. nak diet bukan apa, ekinn ni jenis cepat naik, lambat turun berat. dulu tak masa form 1 form 2. sekarang yang macam tue, dulu makan banyak pun, kurus jugak. T____T sekarang tak payah cakap arr. ekinn nak maintain berat, tapi sekarang melebihi had sudahh. hehe. okay, mulai esok kena start diet ! chaiyok ekinn! ekinn just nak bmi ekin normal, bukan overweight . tu je *emosi lebeh . 


okay sekarang ekinn nak sambung tengok tv, sambil berfb dan berblog yer kawan-kawan. terima kasih sudi baca ^__^

senyum, tak perlu kata apa-apa


Dah baca komen, malas komen, like kan ^__^

8 comments:

  1. hihi. makan je selagi berselera :)

    ReplyDelete
  2. yup. hehehe. tp kena berpada2 la kan? heheh

    ReplyDelete
  3. ye lh nnti gemuk cm sy kn ssah hihihi

    ReplyDelete
  4. CB yg montel pon x pk sgt nk diet..alahai ekinn.. T_T'

    ReplyDelete
  5. org salu tego kmk, badan kecik, p kuat makan. menyumbat jak mkn. hehe.

    ReplyDelete
  6. eja ganu : eik, ekin tgk xgemok pun eja. hehe

    ReplyDelete
  7. bambam :laaaa. ekin xley time la cb hehhe

    ReplyDelete
  8. memo : yohhh. rindok ati eh kuatmakan xbesa2 !

    ReplyDelete

Komen lah kat sini :)

 
Paparan terbaik di Google Chrome. Template by Ekinn Zhareef