Wednesday, May 18, 2011

TUTORIAL tukar background [ Denim ]

2Assalamualaikum wbt.


hello-hello, good afternoon ! harini ekinn nak buat tuto tukar background template . kalau korang pilih template designer senang jer kan. yang ni khas untuk yang dah try tutorial header lekat ngan body tue. 

okay start ea.


first, design >> edit html >> tick expand widget template >> tekan F3 searh code ni body { 

dah jumpa?

kat bawah code tu nanti ada code ni background: $bgColor; << delete code ni

dan gantikan dengan code ni  background: url("URL GAMBAR");repeat ; 


tulisan merah tue, korang letak url gambar background yang korang nak.

lepas tue, preview, bila dah okay, save & done !

Dah baca komen, malas komen, like kan ^__^

8 comments:

Komen lah kat sini :)

 
Paparan terbaik di Google Chrome. Template by Ekinn Zhareef