Tuesday, May 3, 2011

Sumpah, Ekinn memang paranoid !

Assalamualaikum wbt.

wowwww. paranoid tu amende eh? paranoid tu perasaan syak wasangka kat orang sekeliling kita. semua orang yang cakap belakang kita,kita ingat mengumpat kita walaupun tak. yeahhh. ekinn memang paranoid. cepat kecik ati, cepat terasa kalau ngan kengkawan yang ekinn anggap "kawan".

but sometimes paranoid ni baguih jugak. SOMETIMES okay. takkan la kita nak POSITIVE THINKING tak bertempat kan kan? dulu, ekinn bukan jenis paranoid, tapi makin meningkat umur makin paranoid pulak dah. ke makin umur meningkat ekinn makin tak matured ? i dont think so. 

makin dah besar, mesti la kita nak cari kawan "sejati" kan? but, ekinn sungguh malang sebab tak ada kawan "sejati". dulu ingat kan dah ada tapi rupanya, HIPOKRIT. itulah sebab ekinn paranoid & cepat kecik ati. lebih berhati-hati bila berkawan then sedar tak sedar ekinn jadi PARANOID. tapi kalau dah dok bisik-bisik then jeling tengok kita, confirm la kita pikeq orang tu mngumpat kita kan? tapi kengkadang betul jugak. sebab ekinn suka memerhati perangai seseorang tu dalam diam . *bahaya sungguh ekinn ni. hahaha


btw, ekinn bukan jenis yang susah nak berkawan. ekinn peramah kalau jumpa orang peramah. tapi jadi pendiam kalau jumpa orang pendiam. kengkadang jadi peramah jugak jumpa orang pendiam nie. *mana satu yang betul nie?


yang penting, berkawan biarlah ikhlas.

Be friend for who i am, not for what I have  

Dah baca komen, malas komen, like kan ^__^

13 comments:

  1. =) nice entry
    bukan mudah nk jumpe seseorang yg leh kite pggil sbgai sahabat..

    ReplyDelete
  2. baru kita tau paranoid tu ape. hahahaha
    dah bertaun hidup baru sekarang kita paham. heee.
    tenkiu!

    ReplyDelete
  3. suha : thanks dear . betul2. tak payah carik je la kan. hehe

    ReplyDelete
  4. qeen : hehe. tak pa. janji dah tau kan ? biar lambat asal selamat. betol tak ? peace ! hehe

    ReplyDelete
  5. cerita tentang kawan jugak :D sudi sudi lah sggh baca entry baru ni

    http://reenrostarizam.blogspot.com/2011/05/used-to-be-strangersthen-bestfriends.html

    "used to be strangers,then bestfriens,back to strangers again"

    ReplyDelete
  6. reen: thanks for comment. nak terjah blog awk ni :D

    ReplyDelete
  7. eyraa : eikk. sama paranoid lah kta kan kan. hehe :D

    ReplyDelete
  8. cari kawan baik pada org yg memerlukan kawan baik k ekin! :P

    ReplyDelete
  9. bambam : betul2. tp bkn sng nak jumpa. hehehe

    ReplyDelete
  10. apa kabar ktk tek? hehe.. salam kenal.. dan follow..
    call me ok

    ReplyDelete
  11. thats why family always the best..they wil nver betray u...kwn tu ok tu okla..tp xsuma yg ok..byk jgak yg KO ni..

    ReplyDelete

Komen lah kat sini :)

 
Paparan terbaik di Google Chrome. Template by Ekinn Zhareef