Wednesday, May 4, 2011

TUTORIAL footer lekat n body [ Denim ]

Assalamualaikum wbt.


tutorial ni d request someone kat fb page ekinn.

okay, let start.

memula macam biasa pergi design >> edit html >> tick expand widget template >> tekan F3 search code ni #footer {

dah jumpa ?

buang code yang ada kat bawah nie.

#footer {
  clear: both;
  text-align: center;
  color: $textColor;
}

dah delete ?

copy code nie, paste kat tempat code yang di delete tadi.

#footer {
  background: url("URL GAMBAR FOOTER");
) no-repeat bottom center;
  width:760px;
height:125px;
  margin: 0 auto;
  padding: 0;
  text-align: center;
}

pastikan width korang sama ngan size content.
dan height footer yang korang buat tue sama size.


korang buat la footer yang macam ekinn buat. yang seakan-akan bersambung.macam header jugak :D

p/s kalau tak faham, tanya >.<




Dah baca komen, malas komen, like kan ^__^

8 comments:

  1. tak jumpe lah code -->#footer {

    ReplyDelete
  2. eyfa buat jadi double footer tu :(

    ReplyDelete
  3. salam

    dah guna tutor nih, thanks ya ~!
    suka suka~

    ReplyDelete
  4. thanks a lot . blog ni memang banyak membantu :) terima kasih bebanyak <3

    ReplyDelete
  5. sy tgh dok edit2 blog..singgah sini..byk tuto..~~hehe..
    done footer..nak geledah y lain pulak..hehe..>.<

    thanks 4 sharing..;)

    ReplyDelete

Komen lah kat sini :)

 
Paparan terbaik di Google Chrome. Template by Ekinn Zhareef