Wednesday, June 8, 2011

Siapa sebenarnya Ekinn Zhareef ?

Assalamualaikum wbt.


setengah tahun dah berblog baru nak bagitau siapa diri nie sebenarnya. heee >.<  setengah tahun? tak la. start ada blog penghujung tahun 2009 dah. tapi sumpah langsung tak aktif lagi masa tu. then pertengahan tahun lepas ada buat lagi, tapi private yer.  biasa la. ayat-ayat jiwang main ! hahaha ^__^ then bulan oktober last year buat la blog ni, tapi belum aktif jugak & mula aktif penghujung bulan dobelas last year sampai la ni, semangat berblog macam chipsmore ;3


*hambek kau, macam org nak masuk court dah*


nama penuh diberi NUR ASYIKIN BTE TAHIR. family panggil ckin or cykin, member ada yang panggil ckin & ada yang panggil ekinn. but lebih selesa kalau orang panggil EKINN je. senang di sebut & di hafalkan ? di lahirkan dengan selamat pada tarikh 09 Februari 1991 jam 07.50 pm. hari apa ekinn pun tak tau. berasal dari limetown BINTANGOR, SARAWAK. tempat yang berada dia antara sibu & sarikei. laaa. tak tahu jugak? korang google sudah. wee ;P


Kenapa nama Ekinn Zhareef?

ekinn memang dah sah-sah la kan memang nama ekinn. zhareef  tu dari pelosok mana tah muncol tang tiba ada kan. zhareef tu sebenarnya last name orang tua ekinn (pakwe ler). biasa la darah muda, suka gabung nama. lagipun ekinn suka bila nama ekinn digabungkan dengan zhareef. tak gitu? *muka gedik mengada ngada* 

untuk url blog pulak why ekinn-lovafiyas? ekinn pun tak tau. masa buat blog yang ketiga ni, kepala hotak dah masok air, lovafiyas tu tak tau datang dari mana tiba-tiba muncol dalam otak ni terus taip je la.



Sejak bila kejeron berinternet? 

start form 1. masa tu femes amos ngan MIRC je. chatting tak ada gambar, kalau nak jumpa, kira blind date la kan? tapi ekinn kecik lagi, budak hingusan. tak ada nya nak jumpa orang chatting-chatting nie. dulu salu chatting kat #kampung #sarawak. my cuzzy ajar la terus kejeron main internet.

bila masuk form 2, main myspace & friendster pulak, tapi ekinn tak ramai friend kat myspace, sebab tak aktif.   ekinn ramai kawan kat friendster jek. main friendster sampai form 5. then baru facebook. certain girl yang ekinn kenal dalam facebook asal nye dari friendster jugak like shyaz, meera, tasha anne, sys ninie, wawa & etc lah. 

& now facebook and blog. lepas ni apa pulak yer?dan itu sahaja lah yang ekinn nak kongsikan latar belakang Ekinn Zhareef.


terima kasih sudi bace ^___^


p/s lama jugak entry ni simpan dalam draft. hihi >.<


Dah baca komen, malas komen, like kan ^__^

6 comments:

  1. oooo, tapi sedap lah, ekinn zhareef :)

    ReplyDelete
  2. zhareef ingt ker nama parents..heehhehe.. CB kenal ekinn sbb dia buat header den yang comel~!! tp dok simpan dalam folder pic sekarang..hahaha..ya ampunnn~! :P

    p/s: nak minta tolong VOTE boleh?

    step 1 : klik LIKE http://www.facebook.com/churpchurp
    Step 2 : Klik VOTE pic saya.. LINK PIC
    Step 3 : dah boleh klik PANGKAH.. hehehe..

    Thanks!

    ReplyDelete
  3. mirc? cik ezy kenal mirc mase umo 19.. ekeke

    ReplyDelete
  4. bambam : haha. bukan lah cb ! hehhehe. yeyahhh. ekinn pun ingat cb, antra blogger yang ekinn keep in touch cb la ! hehehhe

    ReplyDelete
  5. eik. yeke? hihi. skrg da xde kan org gune mirc. hehe

    ReplyDelete

Komen lah kat sini :)

 
Paparan terbaik di Google Chrome. Template by Ekinn Zhareef