Thursday, September 29, 2011

Cerita nakal masa kecik [ Episod 1 ]

Assalamualaikum wbt.

masa kecik-kecik dulu ekinn memang seorang budak yang nakal. arghh. tipu ah kalau korang pun nakal, mustahil la korang tak panjat kerusi meja semua masa main kan? baik mengaku sekarang tak ngaku karang aku tembak dengan senapang volvo #ada ke? hantam saja ma. 

ekinn masa kecik-kecik nak kata nakal sangat tu adalah jugak, nak kata tak nakal, ada lah sikit. pernah dak ekau patah tangan jahit kepala semua dalam masa 3 tahun turut-turut? haaaa. ekinn la dapat merasa semua tu, amacam hebak dak ekinn masa kecik-kecik? hebak carik penyakit ada lah kan? kahkahkahkah.


#cerita nakal umur aku namtaun.

korang pernah dak main buaya-buaya? arghhhh yang men kejar-kejar sorang jadik buaya n the geng yang lain  lari la lepas tu ada rumah tempat tok selamatkan diri? mungkin kitorang je kot yang main tu. ni permainan budak kampung aku ar. 

okay, cenggini cerita nya, rumah makcik aku buat kenduri masa tu, kitorang g main buaya-buaya tu la, ekinn ni memang jenis tak mao jadi buaya so ekinn just kat umah je la, masa tu kitorang main dekat jambatan , rumah pun jambatan la jugak.

lepas tu, ekinn sorak-sorak kasi kazen ekinn sorang ni masok sebab tak bagi buaya makan dia la kunun nya kan, tapi syok,syok ekinn melompat-lompat bersorak, tetibaaa duppp, aku jatuh bawah jambatan , bergetaq rasa kepala hotak den hang tao tak? mesti la hang tak tao kan?


#lebih kurang cenggini la ekinn jatuh, kepala ekinn terhentak kat kayu. sadis sungguh T_T


lepas tue makcik ekinn pi ambik ekinn, ekinn diam seribu bahasa ja. lepas tu pulak makcik ekinn kata kepala ekinn darah, ni yang ekinn pantang ni, ekinn dengar dia sebut darah apalagi, nangis la, then dorang bawak ekinn pi hospital dan jahit , kena berapa jahitan ekinn pun tak ingat sudah. 

balik rumah ja, pakcik makcik sedara mara semua gelak kat ekinn, sebab ada reben kat kepala reben , gauze tu la dorang buat macam reben, DEM! 

i need to go, cerita nakal ekinn akan bersambung. kalau nak tahu tunggu la di next entry peace V('_')



Dah baca komen, malas komen, like kan ^__^

13 comments:

  1. kekekeke .. nakal ekinn masa bebudak dulu kan kan? :)

    ReplyDelete
  2. parut ada lg ke skang? seram...nakal tul. dh follow awk...sudi2 follow ninie juga.

    ReplyDelete
  3. haha.. tu la sape suh nakal sgt. tamo2.. ^^

    ReplyDelete
  4. ieyza afieyna : ye ar, dah beso ni tamao nakal2 dah hehe.

    ReplyDelete
  5. Hamboi.. hamboi.. dah besar ni macamana pulak ni?

    ReplyDelete
  6. ehehe..sy dulu suka panjat pokok masa kecik.kwn ngn boys jek.da terikut2~hehe

    ReplyDelete

Komen lah kat sini :)

 
Paparan terbaik di Google Chrome. Template by Ekinn Zhareef