Tuesday, September 13, 2011

Lagi kes orang hina Sarawak, siap buat page lagi

Assalamualaikum wbt.

ekinn baru je tau pasal ni bila ada member fb post kat fb tadi. bila baca masyaallah, tak tau nak cakap apa kan. dah selalu sangat KAMI ORANG SARAWAK KENA HINA macam ni. dulu ekinn pernah jugak poest entry ada sorang dak tue hina orang sarawak jugak. nak kata lali, tidak. tak akan lali tapi kecewa yang teramat sangat. tapi ekinn tau tak semua orang semenanjung macam tue. tapi yang like page tue boleh tahan jugak ramai. btw, no komen okay.


ekinn malas nak cakap banyak, ni printscreen ekinn capture tadi. 








mungkin admin ni hilang akal atau dah gila agaknya kan. serius sakit hati baca semua tue. kalau negeri korang orang buat macam tu sure korang pun marah kan kan? 

persoalannya kenapa benci sangat admin ni ngan kitorang? kitorang ada kacau hidup kau ke? kitorang ni merbahaya sangat ea?

nak kata admin tak pi sekolah reti pulak menulis, siap buat fb lagi. untuk sedara admin yang buat page ni, sila hormati negeri lain. 


Dah baca komen, malas komen, like kan ^__^

17 comments:

  1. kalau dah rakyat tak bersatu hancurlah negara..ambil iktibar dari negara islam lain yang hancur sebab persepakatan dah takde

    ReplyDelete
  2. sengal betol! tu yg susah tu senang2 je buat page mengarot! bahaya FB ni..tah kenapa die bengang gan sarawak tah..emm

    ReplyDelete
  3. org yg wat page tu bukan waras mentalnya.....agaknye pasai die x dpt org sarawak kot...dat y die anti dgn sarawak.....apepown kamik sayang sarawak wlupun kamik org sabah bah....hehe!

    ReplyDelete
  4. hmm..tak sangka ada lagi terjadi hina-menghina negeri orang lain...sape2 pun tidak dapat menghalang perkara ini jika yang menghina baling batu sembunyi tangan...pasti dalang disebalik perkara ni punya motif personal tersendiri,lalu menarik orang lain untuk turut serta...tak patut,tak patut...biarlah luncai terjun dengan labu-labunya...

    ReplyDelete
  5. for me as sarawakian..sikda kes spt yg di apdah ya..kt semenanjung yang banyak kes ya..nampak di tv stp mlm..srwk ada? not for racist la..admin ya mngkn saja melaga2kan..

    ReplyDelete
  6. apa meroyan ape org tuh nak buat page mcm nie.. esok lusa mati kita semua sama jek..x kira lar negeri or negara asal kita.. ishhhh..

    sy suka sarawak even sy semenanjunggg!! chill ekinn! :)

    ReplyDelete
  7. hm. baru first time tahu sarawak selalu kena hina. haihhh, mcm tu plakkk. main hina-hina tak kemana. jiran kita. duduk satu malaysia jugakk. sabar je lah k. ekinn :D

    ReplyDelete
  8. good 4 brunei n s'pore.. knpa la org smenanjg slu ckp org swak cm 2. ada sorg ckgu sy dr smannjg kata if dia blik smnnjg msti org x brcmpur cam kt swak. but still ktuk swak. pape pun. i love swak.

    ReplyDelete
  9. FOR ALL COMMENTOR : tu la bila manusia yang berakal dah x guna akal kot kan? kitorang org sarawak mmg boleh sabar, tp klu terus menerus mcm ni, almtnye meletup jugak kan.

    ReplyDelete
  10. stress sangat kOt budak tuh...gilOw merOyan....jaat meh...xley duduk malaysia budak tuh...memalukan negara sendiri..


    http://khayalan27.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. mereng kot otaknye . tu yang buat page cm tu .

    adeh la

    ReplyDelete
  12. nelly : tau tkpe.

    CTK : mmg meroyannn, otak dah kena bakar. har har

    inibelog saya: ye kot kannn?

    ReplyDelete
  13. Middle finger la untuk admin tu .
    haha . Nak kutuk sarawak pehal kan ?
    entah geng malaun dia yang banyak buat hal kat Malaysia . tetiba emo semacam pulak . hoho :D

    ReplyDelete
  14. ntah, mubgkin otak dia tu dah kena pamkot, tu yg jd mcm tu :D

    ReplyDelete
  15. kalau baca dari segi ayat dia . macam bukan orang semenanjung . cuba perhatikan betul betul ayat dia . ad sleng orang indonesia kn ?

    ReplyDelete

Komen lah kat sini :)

 
Paparan terbaik di Google Chrome. Template by Ekinn Zhareef